Зоран Заев: Никога не сме били по-близо до България

Зоран Заев и Бойко Борисов
25.05.2019 / 10:20

Отношенията между Северна Македония и България са приятелски настроени, дълбоки и топли. Мисля, че никога не сме имали по-добри отношения. Няма гражданин, който да не потвърди това. Това каза македонският премиер Зоран Заев.

"Без този подход, без Договора за приятелство с България, не би било възможно да се постигне споразумение с Гърция," каза македонският премиер.

"Историята на интеграцията на региона достигна своя връх точно с договора с България. Днес България и Гърция са най-големите ни поддръжници по пътя ни към Европейския съюз. Има културен обмен, художествени проекти, сериозни бизнес отношения и засилена търговия, - каза Заев.

Според него "българските инвестиции са добре дошли в родината му".

"Имаме информация за многото инициативи, които са в ход, нашето сътрудничество все още продължава, ние сме част от НАТО, отиваме в ЕС, имаме споразумение за сътрудничество и можем само да ни подтикнат напред, няма да има - казва Зоран Заев пред ICD.

Що се отнася до промените в правителството, премиерът е ясно, че гражданите са изпратили много ясно послание за промяна.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев