Бой в плевенско село заради забележка за силна музика

Полиция
28.05.2019 / 08:58

Цяла фамилия беше арестувана заради нападение над полицаи и кмета на село Буковлък, защото им направили забележка за силна музика. С лека телесна повреда са и полицаите, и кмета.

Всичко започва в края на изборният ден. За пореден път силна музика оглася селото.

„От сутрин до вечер живеем в тормоз - силна музика, обиждане, тичане с вила, коса, побоища”, разказа жителят на Буковлък Десислава Начева. Следват сигнали от съседите до кмета и полицията. „Психическият тормоз е от години. Тази нощ подадохме 5-6 сигнала”, сподели още пред NOVA и съседът Тихомир Начев.

„Този адрес е посещаван най-много от служителите на Първо РПУ за последните 10 години”, заяви кметът на селото Росен Русанов. В полунощ ситуацията излиза от контрол. Над десет души от фамилията отказват да се подчинят на полицията.

„Трябваше да се вземат по-сериозни мерки, защото се опитаха да прикрият извършителя. Хвърляха колове, камъни, шишета. Това са те”, добави кметът. При задържането на трима от най-агресивните членове на фамилията се стига и до схватка.

„Нанесени са леки телесни повреди на служителите. На автомобили от Първо районно са нанесени щети”, заяви директорът на ОД на МВР-Плевен Красимир Начев.

И тримата задържани са в ареста. Предстои прокуратурата да им повдигне обвинение.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев