Дарителската кампания за българин, паднал от мост в Пекин

Болница
28.05.2019 / 15:18

Концерти в София и в Стара Загора ще бъдат част от дарителската кампания в подкрепа на 32-годишния Николай Маринов, който в средата на март пострада тежко след падане от мост в китайската столица Пекин.

Концертите ще бъдат организирани от фондация "Чудесата на децата", с която се е свързало семейството на пострадалия мъж. В рамките на кампанията ще бъдат поставени и дарителски кутии в различни търговски обекти, разказа пред Дарик Тихомир Колев, заместник-председател на фондацията.

Сумата, която трябва да бъде събрана, е в размер на 35 хиляди лева - толкова ще струва рехабилитацията на Николай Маринов, която вече дава резултати, но трябва да продължи поне 6 месеца.

Самият Ники сподели, че се чувства все по-добре и вече може да сяда в леглото, благодарение на усилената рехабилитация.

С два концерта с участието на известни български изпълнители и с дарителски кутии в големите магазини фондация "Чудесата на децата" ще потърси подкрепата на хората за възстановяването на младия учител по български език Николай Маринов.

Той пострада тежко след падане от мост в Пекин и след две животоспасяващи операции в китайска болница беше транспортиран у нас. От няколко седмици Ники е настанен в болница в Стара Загора, където му се провежда рехабилитация на тялото и крайниците. В близките седмици ще бъдат направени опити за изправянето му в проходилка или на патерици, разказа пред Дарик самият той:

"Обстановката и болницата са много добри, което ми вдъхва надежда, че всичко върви по план. Отношението на персонала и ръководството на болницата е много добро"

С организацията на концертите, които вероятно ще бъдат през юни и август в София и Стара Загора, се е заел заместник-председателят на фондацията Тихомир Колев.

С него се свързал бащата на Ники, тъй като семейството е в тежко финансово положение и не може да си позволи сумата от 35 хиляди лева за рехабилитация.

„Думите на баща му ме трогнаха много, когато той дойде и каза, че е бил при Ники, това ме накара да се замисля как един млад човек, който е направил толкова много остава неподвижен”, сподели Колев.

Тихомир Колев споделя, че хората биха помогнали на Ники да се възстанови.

Според лекарите от старозагорската болница Ники има голям шанс да се изправи и проходи. След няколко месеца рехабилитация в болницата те трябва да преценят как да продължи възстановяването на мъжа - в лечебно заведение или вкъщи.

Източник: Дарик
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев