Депутатите от БСП се връщат на работа в парламента, отчитат като грешка напускането на Народното събрание

Народното събрание
29.05.2019 / 09:44

Днес се очаква депутатите от БСП да се завърнат в Народното събрание. Това се случва след месеци парламентарен бойкот.

Левицата спря да участва в заседанията на Народното събрание след решение на Националния съвет на партията, съобщава bTV. Те не са влизали в пленарна зала от месец февруари.

Част от членовете на левицата анализираха като грешка напускането на парламента и изтъкнаха, че това е сред основните причини за слабия резултат на евровота.

Първа точка от дневния ред на парламента днес е президентското вето върху Закона за държавната собственост, който Румен Радев върна за ново обсъждане с аргумента, че не е постигнат баланс между обществения интерес и защитеното от Конституцията право на собственост, а вместо ефекта на ускоряване, се създава риск от забавяне на важни инфраструктурни обекти, уточнява Дарик. Според президента и сега предварителното изпълнение на отчуждителни актове е приложимо за национални обекти - магистрали, пристанища, летища, газопроводи и др. С атакуваните от държавния глава промени към тях се добавят обекти с национално значение, определени като такива със закон или с акт на Министерския съвет.

В рамките на пленарното заседание депутатите ще дебатират и по Законопроект за признаване, изпълнение и изпращане на съдебни актове за налагане на наказание лишаване от свобода или на мерки, включващи лишаване от свобода.

Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев