Правителството отпусна на четири общини 20,9 млн. лева за различни проекти

Бойко Борисов
29.05.2019 / 14:10

С решение на правителството днес отпускаме 500 000 лева за довършване на катедралата във Варна - "Св. Прокопий Варненски", съобщи в началото на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благодари на премиера за отпуснатите пари и посочи, че държавата и общината във Варна са давали нееднократно в последните години средства за ремонта на храма.

На Столична община отпускаме 15 млн. лева за доставка и модернизация на метровлаковете в града. Габрово ще получи 4 млн. лева за ремонт на пътищата в района, които бяха разбити от тежката техника, строяща инфраструктурни проекти там, а на община Петрич се дават 1,4 млн. лева за изграждане на път между комплекса Рупите и археологическите разкопки на един от големите антични градове - Хераклея Синтика, съобщи Бойко Борисов.

Премиерът призова регионалния министър Петя Аврамова, която днес има рожден ден, без никакво забавяне да работи по пътните проекти в страната.

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, кметовете на Варна и на Петрич Иван Портних и Димитър Бръчков благодариха пред журналисти в МС на премиера и на правителството за отпуснатите средства. Митрополит Йоан посочи, че в духовно отношение отпуснатите средства ще имат отблясъка си за десетилетията напред и изтъкна, че един построен храм е нова небесна врата, нов дом за молитва.

Митрополит Йоан благодари и на кмета на Варна за последователната подкрепа, като изтъкна, че вече шеста година помощта от страна на общината е в размер на 1,4 млн. лева.

Кметът на Петрич посочи, че с днешното решение на Министерски съвет ще се реши един дългогодишен проблем. Парите са за асфалтиране на пътя до античния град Хераклея Синтика. Един такъв път е добавена стойност за икономическото, културно и имиджовото развитие на района и на България, добави Бръчков. Той напомни, че античният град е разположен на площ от над 10 кв.км и каза, че разкопките и подобряването на инфраструктурата ще продължат.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев