Папа Франциск пристига на посещение в Румъния

Папа Франциск
31.05.2019 / 11:59

Папа Франциск пристига на посещение в Румъния по покана на президента Клаус Йоанис. Посещението е под мотото "Да вървим заедно."

Посещението на папа Франциск ще продължи до 2 юни, а той ще посети Букурещ, Шулуму Чек, Яш и Благо, съобщи Аджерпрес. На 31 май ръководителят на Римокатолическата църква ще бъде в Букурещ, Шумулу Чък и Яш ще бъде на 1 юни, а в Блай на 2 юни.

Светият отец ще бъде посрещнат с официална церемония в Президентския дворец Котрочени. Той ще проведе разговори с президента Клаус Йоханис, който го покани през 2017 г. Тогава папа Франческо имаше срещи с представители на властите, гражданското общество и дипломатическия корпус.

В Букурещ папата ще се срещне и с ръководителя на Патриарха на Румънската православна църква Даниел и с членовете на Синода на Румънската православна църква. Тази среща ще бъде последвана от посещение на папа Франциск в Националната катедрала. Програмата не осигурява обща литургична служба.

На 1 юни папата ще посети францискански манастир в град Шумулу Чук, окръг Харгита, където има 450-годишна статуя на Дева Мария, считана за чудотворна, както и католическата катедрала на Дева Мария. Кралица в североизточния град Яш, известен с православните си църкви и манастири.

На 2 юни папата ще вземе участие в церемонията по благословията на седем гръцко-католически мъченици в централния град Благо, седалището на католическата епархия в Румъния и ще се срещне с представители на ромската общност в града.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев