Митничари спипаха на Лесово 7000 кутии контрабандни цигари, скрити в автобус

Контрабандните цигари
31.05.2019 / 14:19

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 132 600 къса (6630 кутии) цигари без български акцизен бандерол, укрити в дървени плоскости, пренасяни в товарното помещение на автобус с пътници. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Автобусът е пътувал по редовен маршрут от Турция за България, управляван от български гражданин. На 28 май 2019 г. към 1.30 часа е пристигнал на Митнически пункт "Лесово" на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“. Селектиран е за щателна митническа проверка от служители на ГД МРР, извършена съвместно със служители на Териториална дирекция Южна морска.

При проверката на багажа със специализирана рентгенова апаратура е установена нестандартна плътност на пренасяни с автобуса дървени плоскости за мебели. След разглобяването им се оказва, че те са слепени и съдържат кухини, пълни с цигари. От тайниците в плоскостите са иззети 77 400 къса цигари с марка “MM Special Slims” и 55 200 къса цигари с марка „MM Red Classic Slims“, всички с надписи “Duty free sales only”.

Шофьорът на автобуса е посочил в обясненията си, че е натоварил дървените плоскости от град Одрин в Турция, като непридружаван багаж.

Контрабандните 132 600 къса цигари са задържани. Срещу шофьора на автобуса, български гражданин, е съставен акт за административно нарушение. Работата по случая продължава.

218 510 къса контрабандни цигари са иззети от митническите служители на МП Лесово само от началото на годината.

Снимка: Агенция „Митници“
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев