Кметът Стефан Радев даде снощи официален старт на XXIII детски танцов Международен фестивал „Приятелство без граници“

Кметът на Сливен Стефан Радев
01.06.2019 / 09:30

Снощи в зала „Сливен“ стартира XXIII Международен детски танцов фестивал „Приятелство без граници“. На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметът Пепа Чиликова, директори и представители на различни институции в града, граждани и гости.

Програмата започна с дефиле на участниците, което премина по сливенските улици. След това кметът Стефан Радев отправи приветствие към гостите: „Изключително ми е приятно да видя толкова млади и усмихнати хора. Вие сте смисълът на всички усилия, които полагаме, нашият стимул. Сливен е домакин за 23-и път на този, превърнал се в емблема на културния ни живот фестивал. Това е едно дългоочаквано събитие, един истински празник на музиката, танците и приятелството“. Той пожела на всички участници нови и ползотворни приятелства, много приятни мигове и забавления по време на фестивала.

В града гостуват деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария. В петък те изнесоха първия си концерт пред многобройна публика.

Програмата на фестивала продължава днес, когато ще се състои втория концерт. Началото му е от 19:00 часа на площад „Хаджи Димитър“.

ХХIII Международен фестивал „Приятелство без граници“ ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18:00 часа в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“.

Още снимки от новината

Дефиле
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Присъстващите

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев