Детски панаир в Сливен зарадва малки и големи

Детски панаир в Сливен
02.06.2019 / 15:25

В центъра на Сливен се провежда еднодневен Детски панаир. Официален старт на събитието даде днес по обяд кмета на града Стефан Радев. Проявата се организира от Фондация „Изиарт“ с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен.

Над 15 ателиета работят в рамките на днешния панаир. Ателиетата са разположени на площад „Цар Освободител“, като освен на площада децата ще могат да се включат и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей – Сливен, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите ще могат да се включат и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.

На площада е показан пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението като влязат в ролята на пожарникари.

Детският панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

Още снимки от новината

...
...
...
...
...

 

Текст и снимки: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев