Частично бедствено положение в Старозагорско и Горна Оряховица

Багер разчиства дървета
03.06.2019 / 16:48

Частично бедствено положение обяви кметът на община Опан в пет села: с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор.

Бедственото положение важи до 6 юни и бе въведено заради интензивните валежи в района. Те причиниха наводнения в домовете на много хора и в селскостопански постройки. Силният вятър е съборил дървета, има залята от водата инфраструктура, преливащи дерета.

Забранява се влизането, пребиваването и движението на моторни превозни средства в района на бедствието, освен тези на екипите от единната спасителна система и тези за продоволствено снабдяване на населението.

Община Горна Оряховица също обяви частично бедствено положение. Продължава разчистването на Александровския мост до Първомайци.

Носените от водното течение дървета, клони и отпадъци са затлачили отворите на Александровския мост, който е част от републиканския път ІІ-53 (Поликраище - Елена). Това наложи съоръжението да бъде затворено за почистване, а движението на автомобилите да бъде пренасочено по обходни маршрути.

Източник: Дарик
Снимка: Община Горна Оряховица
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев