ТЕЦ-ове, ЕРП-та, НЕК поискаха от КЕВР по-високо увеличение на комуналните услуги

Вятърни мелници
04.06.2019 / 17:15

С около 8% средно ще поскъпнат комуналните услуги от 1 юли, след влизането в сила новите цени на ток и парно, които бяха обсъдени на открито заседание в КЕВР. Топлофикациите и енергодружествата поискаха още по-голямо повишение с мотива, че не могат да извършат нужните ремонти и да покрият технологичните си разходи.

Трите ЕРП-та, ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-про, и Националната електрическа компания заявиха, че предложеното от КЕВР минимално поскъпване на тока не може да компенсира технологичните им разходи и поискаха по-високи цени. Шефът на регулатора Иван Иванов не се съгласи.

Иван Иванов - председател на КЕВР: Ако трябва да бъдат удовлетворени всички искания на тези дружества, цената на електрическата и на топлинната енергия за бизнеса и за бита ще порасне с не по-малко от 50% до 60%. Тази социална цена българските граждани не могат да понесат. Затова комисията постанови в своя доклад предложение увеличението да бъде единствено в рамките на инфлацията, между април 2018 година и месец април 2019 година. Инфлацията е 3,7%. Предложенията, които прави комисията се ограничават до 3,5%.

Източник: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев