Инвалид обяви гладна стачка заради решение на ТЕЛК

Стоян Русков
05.06.2019 / 15:23

60-годишен мъж от Пазарджик обяви гладна стачка заради решение на ТЕЛК. Мъжът е от 7 години на хемодиализа и е със 100% инвалидност. Той недоволства, че комисията му е отнела правото на придружител. По този начин той няма да получава социални помощи за чужда помощ, а по-фрапиращото е, че ще трябва да работи, каквато е препоръката на ТЕЛК, съобщава "Монитор".

Русков представил пред лекарите документи, че е с 5 байпаса на сърцето и сменена клапа. Заедно с него несъгласие с решение на ТЕЛК изрази и неговият приятел Павел Павлов, който от 10 години също е на хемодиализа.

Заради опасност за здравето обаче Павлов няма да гладува в знак на солидарност с Русков, но и двамата са обжалвали решенията на комисията пред НЕЛК. Отговори нямат все още, но пациентите не получават вече социални помощи и пенсиите им по болест.

Двамата настояват да бъдат признати за пожизнени пенсионери и да им бъдат възстановени помощите и пенсиите. Според тях 90 % от пациентите на хемодиализа в региона са получили решения от местната ТЕЛК, като техните.

Снимка: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев