В Сливен изверг трепе котки и ги оставя до пазар

Убитите котки
06.06.2019 / 14:17

еизвестен убиец на котки издирват полицаите от Сливен след сигнал от 41-годишна жена, която се натъкнала на торба с трупчетата на 6 животинчета, захвърлена в близост до пазара в квартал „Дружба“.

Сигналът е бил подаден към 9:00 часа на 5 юни, при оглед на мястото униформените установили, че в торбата има наскоро родила женска и малките й, които са били убити по особено мъчителен начин – удушени са със сезал, след което са размазани с твърд предмет главите на животинчета.

В съседство с торбата полицаите намери още две трупчета на котки, чийто смърта е настъпила по аналогичен начин.

Назначена е ветеринарна експертиза. Образувано е досъдебно производство по чл.325б ал.1 от НК, от местното РУ „Полиция“ се обръщат с молба за съдействие.Това не е първият случай за нехуманно отношение към животните припомнят жителите.

На 13 февруари бе подаден сигнал от жител на квартал „Речица“ за негов 55-годишен съсед, бивш военен, който си устроил забавление като стрелял с въздушна пушка от терасата на апартамента и ранил две котки. Животинчетата бяха спасени след намесата на ветеринарен лекар, отнето е било оръжието.В началото на април имаше и друг сигнал за стрелба по кучета в същия краен квартал.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев