Куче отхапа част от устната на жена в Дряновец

Куче
06.06.2019 / 15:19

Куче, порода „Дого Аржентино“, отхапа голяма част от устната на жена, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Разград.

Около 9:00 часа, на 5 юни в разградското село Дряновец животното нападнало движещата се по улицата 35-годишна жена, като я захапало по устните и предмишницата.

Пострадалата е откарана в Спешно отделение на МБАЛ-Разград, откъдето е транспортирана в Русе.

Кучето е собственост на 22-годишен младеж, който го оставил за отглеждане при баба си и дядо си в Дряновец.

За случая е уведомен дежурен прокурор. Води се досъдебно производство.

За Дарик-Разград дежурният прокурор Галин Тупев съобщи, че се чакат резултати от медицинска експертиза, която да установи дали телесната повреда е лека или средна. Ако се докаже, че е средна, наказанието, според Наказателния кодекс за недостатъчно положени грижи за гръбначно животно, което причини средна или тежка повреда, се налага санкция лишаване от свобода до 3 години или пробация и глоба до 5000 лева.

Ако се установи, че увреждането е лека телесна повреда, на собствениците може да се търси отговорност по граждански път.

По думите на стопаните, кучето се измъкнало от двора им, докато мъжът, който се грижел за него, излизал на улицата. Кучето се насочило към първия човек, който видяло на улицата - 35-годишната съседка.

Животното е женско, наскоро родило, а малките умрели, възможно е това да е сред причините за непредизвиканата агресия. Стопаните твърдят, че по принцип то стои вързано в двора им, но в този ден го пуснали да се разхожда в двора.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев