Пожар изпепели ГКПП-Златарево

Пожар Златарево
07.06.2019 / 14:20

Голям пожар изпепели административната сграда на граничния пункт Златарево към република Северна Македония. Огънят е тръгнал в четвъртък около 17:00 часа от първия етаж и е обхванал цялата сграда.

Два пожарни автомобила със 7 пожарникари личен състав от Петрич са успяли да загасят пламъците. Установено е, че огнената стихия е тръгнала от електрическото табло на първия етаж. Причинени са материални щети за много десетки хиляди лева. За късмет няма пострадали хора, защото всички в сградата са се спасили на пътното платно.

“Разследването, което направихме сочи, че няма данни за умишлен палеж. Става дума за повреда в елтаблото, откъдето е тръгнал пожара,“ каза за „Телграф“ /“Монитор“/ ст. комисар Николай Хаджиев, шеф на ОДП – Благоевград.

Странно е, обаче как митничарите на смяна не са видяли запалилото се елтабло на първия етаж и не са взели своевременно мерки, преди да звънят на тел.112.

До днес сутринта беше преустановено пропускането през граничния пункт на всички видове превозни средства. Вече преминават само леки коли, мотоциклети и пешеходци. Пътуващите камиони и автобуси за република Северна Македония се пренасочват към граничните пунктове ГКПП - Станке Лисичково и ГКПП - Гюешево, както и през Кулата за Гърция през Гевгелия.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев