Мъж със 100% инвалидност влиза в затвора заради лечение с марихуана

Васил Тончовски
08.06.2019 / 12:29

Васил Тончовски – един човек със 100 % инвалидност, пострадал при катастрофа преди години. В тежко здравословно състояние, той е намерил начин да се лекува - с масло от марихуана. Така при проверка у него са намерени 55 грама марихуана. Васил твърди, че я използва за медицинска цел, не за търговия. Започва дело. И вчера стана ясно, че е осъден по решение на Бургаския районен съд и ще трябва да излежи 3 месеца ефективна присъда.

"След катастрофата приех около 2 шепи лекарства и 2-3 години след това, когато открих вече маслото от марихуана, изхвърлих всички лекарства. Започнах да се чувствам по-добре и последните 5 години се чувствам прекрасно'', заяви Тончовски в ефира на Нова телевизия.

Той обясни, че е имал болките, когато не е употребявал масло от марихуана.

"Имал съм месец, в който да не употребявам масло и се появява губене на апетит, но болките не са като началните години. Най-много месец съм издържал без маслото и се връщам пак болкоуспокояващите'', каза още Васил.

По думите му решението на Бургаския районен съд не е справедливо.

"Нямам място в затвора. Искам да се лекувам. Ако ми добавят от там нужното масло, нека да ме вкарат'', каза още той.

Адвокатът на Васил Тончовски Радослав Николов ще обжалва тази присъда.

"Касае се за маловажен случай според нас, за който законодателят е предвидил глоба, а не стандартната ал. 3, по която беше осъден - за държане на наркотици. Не ми се струва странно решението на съда, тъй като се касае за голямо количество наркотици. Законът трябва да бъде прилаган за всички'', каза Николов.

Източник: novini.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев