На ретро парад полицай от СДВР извади милиционерски „Москвич“ от 1983 г.

Москвич МВР
09.06.2019 / 10:27

Произведен през далечната 1983 година „Москвич“ от серията 2140, притежание на полицая от СДВР Милен Писаров се превърна за пореден път в атракция на ретро-соц парада в Габрово.

Собственикът му, който е инспектор в КОС, се сдобил с него преди 5 години, постегнал го, сложил му по-мощен двигател и го пребоядисал в цветовете, ползвани някога за патрулните коли на народната милиция. Шегаджии припомнят, че някога на майтап милиционерското возило се наричало „оса с разширени вени“ заради синия кант с надписа.

В ретро-парада, който премина по улиците на Габрово в събота, а завърши в местността Узана взеха участие над 80 стари руски возила, сред тях бе и колата на един от най-големите притежатели на подобни марки, д-р Йордан Гечев от Казанлък. В неговия автопарк има над 50 коли от марките „Волга“, „Лада“, Победа“, ЗАЗ, включително и правителствена „Чайка“, всички те са в движение и се отдават под наем при различни събития.

Над 500 000 автомобила с някогашната гордост на съветската индустрия все още има в гаражите на българските семейства, коментират запознати, въпреки остарелите двигатели, големия харч на гориво те се ползвали успешно , включително и в селското стопанства. Имало и майстори, които ги превърнали в ловни джипове, премахвайки покрива, за да могат да стрелят от купето в движение.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев