Ентусиасти „закотвиха“ камъни в планината край Сливен

...
10.06.2019 / 16:50

Неизвестни ентусиасти „закотвиха“ три огромни речни валуна с верига край дърво в подножието на въжената линия от Сливен към местноста Карандила.

Снимката, публикувана в социалните мрежи предизвика огромен брой коментари и десетки споделения. Изказват се най-разнообразни предположения за предназначението на камъните и веригата, включително догадка че става въпрос за модернистична арт-инсталация. Най-много обаче са подръжниците, че всъщност това са тежести за активно спортуващи младежи, които ги влачели след себе си по нанагорнището за да оформят определени мускули.

Заместник-директорът по тренировъчната дейност при спортното училище „Димитър Рохов“ в Сливен Кирил Димитров изрази недоумението си от подобни „пособия“, но в крайна сметка не изключи вариант това е да е дело на ентусиасти, запалени по някой от набиращите скорост екзотични спортове.

„В никакъв случай не е работа на нашите щангисти или борци, може някой да се е запалил по модерния за Англия спорт мятане на камъни…“, коментира Димитров, който е бивш състезател по борба в армейския клуб.

Част от шегаджиите в социалната мрежа подсказват, че е възможно това да са пособия на мераклии да станат войводи и разказват легендата , според която хайдутите избирали водача си по способността му да изнесе до Агликина поляна мях, пълен с вино. Поради липса нd кожени мяхове сега са състезанията на 6 май сливналии ползват камъни.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев