Десетки помагат на семейството, останало без дом в Казанлък

...
11.06.2019 / 14:55

Да подадеш ръка на напълно непознат. Една от добрите каузи, зад които "Здравей, България" застава не само на думи. Седмица, след като двойна мълния изпепели покрива на къща в Казанлък, ремонтът на дома на Михаил и Красимира вече е в ход. С материали помагат фирми и от общината. Много хора също подават ръка за възстановяването на дома на възрастните хора.

Преди седмица, след като по време на буря мълнията подпали къщата на Михаил и Красимира, тогава това, с което ни посрещаха, бе разказът за бедствието и отчаянието. „Бурята беше много силна, беше много страшно, с проливен дъжд с много силни мълнии с боботене с трещене. И това се случи изведнъж, ние бяхме заспали, в един момент замириса на нещо изгоряло. Скочихме и видяхме, че гори цялата къща, таванът гори”, сподели собственичката на къщата Красимира.

А след дъждовете цялата къща била наводнена. „Отвсякъде капе непрекъснато вода. Ние просто не можем да останем да се подслоним и се страхуваме, че всеки момент конструкцията на къщата ще рухне и ще ни затрупа. Сега разчитаме на божията помощ, ако мога така да се изразя”, добави съпругът й Михаил.

Ала помощта дойде. На място пристигна министърът на вътрешните работи. На призива за помощ на бедстващата фамилия се отзоваха от общината, откъдето изпратиха работници да разчистят отломките от изгорелия покрив. Строителни фирми от региона също се отзоваха. „Отзивчивостта е много голяма и от страна на кметството, от страна на организацията. Работят момчетата, не мога да се оплача. На мене ми се иска да стане веднага, но това не може да стане. Всеки ден вали дъжд, ние влизаме, изриваме вода, в стаите има вода”, коментира Михаил

През тази седмица, експертна комисия от архитекти ще вземе решение за възстановяване на къщата и запазване на конструкцията, като първо ще бъде изграден наново покривът.

С продукти и друг вид помощ на Михаил и Краси помагат много хора. Екипът на „Здравей, България” също е съпричастен и им изпрати помощ.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев