Мозер: Идеята е сътрудничеството с ГЕРБ да продължи

Анастасия Мозер
11.06.2019 / 15:16

Като много интересна определи политическата обстановка у нас по време на изборите за Европарламент Анастасия Мозер, почетен председател на партия Обединени земеделци, в предаването на „Хоризонт“ „12+3“.

„Общо взето, съм доволна от резултатите от евроизборите. Жалко е, че имаше ниска избирателна активност. След като хората са се борили и извоювали правото на глас, е нелогично да не го упражнят, а после да се оплакват. Защото в нашето демократично време и със своя вот можеш да кажеш мнението си по много въпроси. Хората не го правят винаги, но това си е тяхна отговорност“.

Мозер смята, че кандидатите на ГЕРБ са заслужили доверие и даде за пример Андрей Ковачев, един от най-активните в ЕП, и Мария Габриел. Тя съжали, че демократичната общност е представена единствено от ГЕРБ, а другите партии и организации, с изключение на Радан Кънев, не са успели.

Мозер изрази надежда, че сътрудничеството между демократичните партии ще продължи и на местните избори, за да има по-добри резултати:

„Ние само подкрепихме ГЕРБ на тези избори, не сме подписвали споразумение, то идеята е да продължи това сътрудничеството. Те самите изразиха желание сътрудничеството да продължи, защото виждате, че положението не е много лесно, има сътресения навсякъде. Пак ще кажа, че демокрацията значи да привличаш, а не да отблъскваш. Аз се надявам, че политическите личности у нас ще разберат това, за да няма нелогични коалиции, които заплашват да се разпаднат“.

Помолена да коментира скандалите, оставките и тръгването на Цветанов от ГЕРБ, Мозер каза:

„Не обичам да се месят в работата на нашата организация и за това и аз не обичам да се меся във вътрешните работи на чужди партии. Това са проблеми, които те трябва да си решат. Те изглежда, че вземат някои мерки в тази посока, защото това, което може да компрометира демокрацията, е корупцията“.

"Ние винаги сме имали участие в местната власт и се надяваме и на кметове", изрази надежда почетният лидер на Обединени земеделци.

Мозер оцени като „безпринципна коалиция“ сегашната управляваща коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“, но подчерта, че от ГЕРБ не са имали особена алтернатива за съставянето на правителство заради липсата на пълно мнозинство.

Относно партийната субсидия да бъде 1 лев, Мозер определи, че се отишло до другата крайност и че има известен популизъм в това, но смята, че тепърва предстои на гласуване.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев