Жегата взе втора жертва за ден, матрос издъхна при учението в Шабла

Жеко Галинов Добрев
13.06.2019 / 21:11

Старши матрос втори клас е починал на зенитния полигон на ВВС при Шабла. Именно там се провежда международно тактическо учение. По първоначална информация вероятната причина е инфаркт, съобщиха от военното министерство. Най-вероятно влошаването на състоянието на военнослужещия е провокирано от жегата в четврътък. Първата жертва за тази година на високите температури, достигащи 35 градуса се оказа 60-годишен мъж от Сандански, който също издъхна в четвъртък.

От МО съобщиха и името на матроса. Това е 36-годишният Жеко Галинов Добрев от военното формирование 38 920 – Варна.

По време на изпълнение на служебните си задължения в рамките на учението, което бе наблюдавано и от премиера Бойко Борисов и вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов, той се е почувствал неразположение и е припаднал. Незабавно му е била оказана първа помощ от медицинските екипи, осигуряващи учението. Въпреки усилията на лекарите, не се е върнал в съзнание и медиците са констатирали смъртта му, като по първоначална информация вероятната причина е инфаркт.

Старши матрос Добрев е бил на длъжност минен електротехник във военното формирование 38 920 Варна. На служба в Българската армия е от 11 август 2008 г.

От МО изказаха съболезнования на семейството и близките на старши матрос Жеко Добрев.

От профила му във Фейсбук пък става ясно, че Жеко Добрев оставя две малки дечица сирачета. Дни преди да умре, той е празнувал рождения си ден.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев