С 50 бона обновиха потрошен от вандали паметник

При ремонта на свети Георги са взети мерки новопоставените елементи да бъдат здраво закрепени.
14.06.2019 / 13:59

Година и половина, след като любители на екстремни селфита потрошиха паметника на свети Георги, който пронизва с копието си змея в старозагорския парк „Александър Стамболийски“ скулптурата е ремонтирана и върната към първоначалния си вид.

Близо 50 000 лв е струвала на местната хазна спасителната операция, осъществена от автора на фигурата, скулпторът Любомир Добрев, който се завърна от Франция за да възстанови щетите.

Заедно с възстановяването на металните части са подновени и мраморните плочи с текстове , посветени на загиналите във войните старозагорци.

Извършителите на вандалския акт така и не бяха намерени, макар паметникът да се намира на по-малко от сто метра от входа на Първо РУ „Полиция“ в Града на липите, а паркът е осветен с прожектори.Оказа се, че нито край едно от множеството произведения на изкуството , пръснати из целия град няма монтирани охранителни камери, тепърва ще се обмисля възможността това да се случи, макар на три пъти вече крадци на цветни метали да се задигали бюстове на поборници от централния парк „Пети октомври“ и дори ръката на Капитан Петко войвода от едноименната градина.

Източник: Монитор
Снимка: Христо Христов
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев