България се присъединява към Центъра за върхови постижения на кооперативната киберзащита на НАТО

...
17.06.2019 / 22:00

На тържествена церемония с повишаване на националния си флаг България се присъедини към Центъра за върхови постижения на Кооперативната киберзащита на НАТО. Центърът се намира в Талин, Естония и в момента има 25 члена.

Първият секретар на посолството на България във Финландия, акредитиран в Естония, Милен Димитров представи България на събитието. Заедно с България, Дания, Норвегия и Румъния се присъединиха към центъра на същата церемония.

Мисията на Центъра е да подобри капацитета, сътрудничеството и обмена на информация между НАТО, неговите държави-членки и партньори в киберзащитата чрез образование, научни изследвания и развитие, анализи и консултации. Присъединявайки се към Центъра, България ще бъде в състояние да изгради и развие националните оперативни способности в киберсигурността.

Ядрото на Центъра включва разнообразна група от експерти: изследователи, анализатори и преподаватели. Комбинацията от военна, правителствена и индустриална среда позволява на Центъра да предостави цялостен подход към киберсигурността.

Този център е най-големият сред 25 други подобни центрове в НАТО. В момента Япония, Черна гора, Хърватия, Словения и Швейцария водят преговори за присъединяване, а Люксембург и Австралия са изразили желание да ги започнат.

В момента страните, които участват в работата на Центъра, са Белгия, България, Чешката република, Дания, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Испания, Турция, Обединеното кралство, САЩ, Австрия, Финландия и Швеция.

Източник;
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев