Криминална хроника Сливен - 19.06.2019 г.

Полиция Сливен
19.06.2019 / 10:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 18.06.2019 г. до 08:00 часа на 19.06.2019 г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. В 23:45 часа на 18 юни е извършена проверка на 37-годишния М.И. от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин. М.И. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Нова Загора: Фалшиви спортни стоки с логото на световни марки са иззети от полицията в Нова Загора при операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост. На 18 юни са извършени проверки на търговски сергии за продажба на дрехи на улица „Петко Енев“ в град Нова Загора. Целта на операцията е установяване на закононарушения, свързани с производството и разпространението на спортни стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. При проверките е установена нерегламентирана продажба на стоки без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са различни спортни артикули от марките „Adidas”, “Nike” и “Puma”. По случая в РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.

РУ-Нова Загора провежда специализирани операция по опазване на селскостопанската продукция. На 18 юни е извършен обход и контрол в засети селскостопански масиви в селата Научене, Съдиево, Коньово, Кортен, Караново, Стоил войвода, Езеро, Богданово, Полско Пъдарево, Омарчево и Млекарево от община Нова Загора. Целта на операцията е опазване на селскостопанската продукция от престъпни посегателства и унищожаване, както и осъществяване на административен контрол по ЗОССИ. Проверени са 98 лица и 75 автомобила и превозни средства с животинска тяга. Извършени са проверки на пунктове за изкупуване на череши. Не са установени нарушения. В хода на операцията са съставени 8 акта и 12 фиша за нарушения на Закона за българските лични документи и Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев