Остър спор в парламента след смъртта на 6-годишно дете

Народното събрание
20.06.2019 / 12:26

Остър спор в парламента след смъртта на 6-годишно дете. Депутати от опозицията поискаха изслушване на шефа на Здравната каса и Агенцията по медицински надзор заради случая на Мария, която почина от левкемия, а при лечението й имаше спор за пари. От ГЕРБ опонираха, че такова изслушване вече е изискано, но в Здравната комисия. Мнозинството в парламента апелира към депутатите от опозицията да не се заиграват с тази трагедия.

ова, което разгневи социалистите, е фактура за 14 000 лева, дадена на близките на Мария, защото лекарствата, които са били предписвани на детето, не са били покривани от НЗОК. Майката на Мими е подала документи още през април лекарствата да бъдат поети от Касата, а до снощи решение по казуса нямаше.

„За мен това не е само нелепо, но и чудовищно. Първо молим с едноминутно мълчание да почетем това дете и да помоля председателя на заседанието, директорът на НЗОК и на медицински надзор да дадат обяснение за този случай”, заяви проф. Георги Михайлов, БСП.

„Искам да подчертая, че за съжаление се случва смърт, има неличими болести и ние в никакъв случай не трябва да използваме това политически, тук от тази трибуна. Ако има наистина административни нарушения, те трябва да се разглеждат по необходимия ред”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Изслушване на шефа на Здравната каса и Агенцията по медицински надзор предстои през следващите дни.

Източник: NOVA
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев