Крадци на скрап разфасоваха асансьор на пъпа на Стара Загора

Полицейски автомобил
20.06.2019 / 16:51

Асансьор в многоетажна кооперация, намираща се недалеко от центъра на Стара Загора е бил разфасован от крадци на скрап, сигналът за дръзкия обир е бил подаден от живеещи на улица „Свети свети Кирил и Методий“ към 9,40 часа на 19 юни в Първо РУ „Полиция“ в Града на липите.

При оглед на място е установено, че извършителите са задигнали 3 от трансформаторите в оставеното отключено елтабло и е бил направено пит да се извадят медните кабели от намотките на двигателя на подемника.Нанесените щети са за около 1 000 лв, но на практика асансьорът е изваден от строя за дълго време и най-вероятно ще се наложи закупуването на нов двигател, коментират специалистите.

В тази кооперация това е трета кражба на трансформатори за последните 3 месеца, поддържащи подемниците фирми споделят, че само през миналата седмица са реагирали на 7 сигнала за посегателства. В единия от случаите едва не се е стигнало до фатален изход, тъй като било задигнато едно от осигурителните въжета.

Кражбите са дело на хора с техническа подготовка, работено е бързо и нагло, има данни че в единия от случаите участниците са показали документи , удостоверяващи че са служители на фирмата, с която домоуправителят е имал договор за поддръжка, споделиха запознати.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев