Майката на починалата 6-годишна Мими дарява събраните средства за лечение на други девет деца

Средствата, събрани за лечението на 6-годишната Мими, ще бъдат разпределени между 9 деца, реши семейството на починалото момиченце
24.06.2019 / 09:48

6-годишната Мими ще даде възможност за живот на 9 други деца. Момиченцето, което страдаше от левкемия и синдром на Даун, си отиде, но неговата майка реши да продължи да прави добро. Всички средства, които са постъпили по сметката за лечението на Мими, ще бъдат разпределени между 9 деца, които се борят за живота си.

Сред тях е 14-годишният кюстендилец Теодор Велинов, който страда от остеосаркома - много агресивен рак на костите.

„Теди се възстановява от втората химиотерапия. Има завишени чернодробни ензими и ни оставиха без лечение. Единствения светлинен лъч ще усетим във вторник, когато ще се насочим към терминала, за да отпътуваме за Германия“, обяви майката на талантливия кюстендилски футболист.

Майката на Мими ще преведе по сметката на Теодор 10 хил. евро. За каузата „С теб сме, Йо“ ще бъдат дарени 25 000 евро, „В помощ на слънчо Доми“ - 15 000 евро, „Да помогнем на Стоян да проходи“ - 15 000 евро, „Подкрепете Сияна“ - 10 000 евро, „Шанс за Мони“ - 5000 евро, „Живот за мама Ваня“ - 10 000 евро, „Да помогнем на Рей да оздравее“ - 5000€ и „Да помогнем на малкия Ици“ - 3000 евро. Мисията на нашето Ангелче продължава.

Освен че посмъртно Мими стана нарицателно и за нея се чува от всички телевизии и радиа, тя продължава с мисия „ДОБРО“. Напомняме на тези, които ще присъстват на опелото на Мими в понеделник да облекат цветни дрехи в памет на нашето шарено цветче!, обявиха организаторите на благотворителните кампании за Мими.

Те отправиха апел към всички, които са решили да се простят с малкото момиченце, да не купуват играчки, а тези средства да дарят на някоя от каузите за спасяване на човешки живот.

Още снимки от новината

Кюстендилецът Теодор Велинов отпътува утре за лечение в Германия

 

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев