Министърът на икономиката Караниколов и вицепремиерът на Монголия обсъдиха потопяващото се икономическо сътрудничество

Здрависване
24.06.2019 / 14:00

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с заместник министър-председателя на Монголия г-н Енкутван. Те обсъдиха търговско-икономическото сътрудничество между двете страни в Улан Батор, където се провежда Седмата среща на Българо-монголската междуправителствена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество. Министър Караниколов посочи, че търговията с $ 2,1 млн. През 2018 г. не отговаря на възможностите на двете страни.

По думите му желанието на българската страна в областта на двустранното сътрудничество е да идентифицира реални стъпки за засилване на взаимодействието, за да засили взаимната търговия, както и да открие нови възможности. Министърът на икономиката и финансите се срещна и със съпредседателя на Българо-монголската междуправителствена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество и министъра на образованието, културата и науката и спорта на Монголия.

Той посочи, че през 2015 г. е подписано споразумение за сътрудничество между Монголия и България в областта на селското стопанство, което откри нови перспективи за развитие на отношенията между двете страни.

Той подчерта също, че сътрудничеството в областта на науката, младежта и спорта ще бъде обсъдено по време на междуправителствена комисия и че монголското правителство отдава голямо значение на посещението на българския министър и очаква отлични бъдещи резултати. От неговата позиция министър Караниколов е категоричен, че образованието и науката трябва да бъдат ключови приоритети в преговорите между двете страни, защото те ще доведат до бъдещи резултати в икономиката на двете страни. "Оценявам възможността да организирам бизнес форум наред с МПК, който допълнително ще благоприятства развитието на нашите икономически отношения", добави той.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев