55-годишен кюстендилец спи дни наред по пейките пред дома си, защото е трудно подвижен и не може да изкачи стълбите до жилището

Христо категорично отказал да медиците да бъде настанен в Кюстендилската болница
25.06.2019 / 10:04

5-годишен кюстендилец спи дни наред по пейките в Кюстендил, въпреки че разполага с общинско жилище. Причината за това е здравословното състояние, в което се намира Христо Иванов. „Мъжът живее на улица „Спартак“ в Кюстендил.

Той не може да изкачва стъпалата на жилището си и поради тази спи по пейките. Повръща и не може да се храни. Прекарал е инсулт. Казва, че няма семейство. Миналата нощ преспа в спешното отделение, но от днес отново е на улицата“, коментира в социалните мрежи Милена Миланова, която се е заела да помогне на бедстващия мъж.

По нейни думи състоянието на жилището, в което е живял доскоро Христо е в потресаващ вид. Липсват нормални условия за живот, а в стаите цари тотален безпорядък.

От Спешен център – Кюстендил, обявиха, че са оказали медицинска помощ на Христо. „Веднага, след като получихме сигнала на място беше изпратен екип. Колегите го докараха до тук, обслужиха го, но се оказа, че той не желае да бъде хоспитализиран. Става въпрос за самотник, който е избрал този начин на живот. Има жилище, има къде да живее, но е избрал да е на улицата. В действителност е трудно подвижен, предложихме му да го закараме до дома му и да го качим, но той отново отказа“, обясни шефът на Спешен център – Кюстендил, д-р Албена Рапатинска.

От Общинската служба „Социално подпомагане“ се заеха със случая. До този момент при тях като институция няма постъпили сигнали за трудната ситуация, пред която е изправен Христо.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев