Правят корекции на учебника по история в раздела за комунизма

Красимир Вълчев
25.06.2019 / 14:20

Предстоят промени в учебника по история в раздела за комунизма. Днес пред журналисти, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев съобщи, че не са утвърдени все още новите учебници по история и са направени препоръки към издателствата да ги коригират, предаде dir.bg. В отговор на въпрос министърът каза, че учебниците по история са спрени и след като бъдат коригирани, ще бъдат издадени.

Направени са препоръки на издателствата, информира министър Вълчев и припомни, че през миналата година беше утвърдена програмата по история за десети клас. Тази програма обхваща цялата история на България, всичките периоди, включително и най-новата история. За съжаление, в най-новата история има разделителни линии, моменти, които ни разделят и са дискусионни, каза образователният министър.

Припомняме, че по-рано днес 7 неправителствени организации поискаха преразглеждане на комунизма в учебниците по история за 10 клас, а от фондация "Истина и памет" пуснаха петиция срещу подмяната на истината за комунистическия период и годините на прехода към демокрация.

Снимка: БТА
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев