Апелативният съд потвърди: Пробация за служител на ДАИ, сниман с 20 евро рушвет

Съдебно чукче
25.06.2019 / 15:59

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на хасковския инспекторът от ДАИ-Хасково Петър Василев да бъде наказан с пробация.

И на втора инстанция той бе признат за виновен, че е поискал и взел 20 евро подкуп от турски тираджия край Свиленград. За 24 месеца Василев е лишен от право да заема държавна длъжност. Съдът му наложи и глоба в размер на 5 000 лв.

Задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти месечно за Василев разпореди още съдът. Той следва да се явява периодично на срещи с пробационен служител в продължение на 2 г., като за същия период трябва да положи по 100 часа годишно общественополезен труд.

Преди 4 години в края на месец май Василев бе заснет от турски тираджия как иска и взима от кабината на камиона 20 евро рушвет. Ден по-късно видеото бе публикувано в социалната мрежа.

На първа инстанция в Хасково той бе оправдан. След протест на Окръжната прокуратура Апелативният съд върна делото за ново разглеждане от друг наказателен състав.

Определението на Апелативния съд не е окончателно. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Източник: Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев