Проливният дъжд пак замъти водата в Стрелча

Стрелча
25.06.2019 / 21:54

Изсипалият се вчера късно следобед и през нощта проливен дъжд в Стрелча отново замъти водата.

"Този път обаче пороят не е довел до заливане и повреди по водовземните съоръжения", съобщи управителят на ВиК в града Филип Фингаров. По негови прогнози, няма да се стигне до сътресения и спиране на чешмите.

Мътната вода не се приема в мрежата, тъй като може пак да замърси току-що изчистените след бедствието от началото на юни резервоари. Засега обаче в тях има достатъчно резерви, които ще стигнат за града до избистряне на постъпващата вода. Управителят смята, че ако няма повече обилни валежи, случилото се няма да забави дезинфекцията на тръбопровода и пускането на питейна вода.

Припомняме, че след заливането в началото на юни на единствения за града водопровод от река Меди дере съоръженията бяха затлачени с кал, тиня, камъни и дървета.

Почистването им продължава, но водата в домовете на хората все още е негодна за пиене и готвене. Големият проблем на града си остава старият водопровод и неизползваемият утаител. Той е построен през 1994 година, но още от началото така и не е заработил. Правени са няколко опита и по-късно, но без успех.

Източник: Дарик
Снимка: Тина Соколова
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев