Пороен дъжд наводни улици в Русе

...
26.06.2019 / 16:30

Рекордните 35 литра дъжд на кв. метър се изсипаха за 72 минути в Русе във вторник вечерта, съобщава NOVA.

Пороят наводни улици и затрудни движението по основните булеварди. Силният вятър събори клони на дървета, а листа запушиха отточните шахти.

„Причината за наводненията е обилният дъжд, който падна на територията на Русе. Бяхме уведомени за него и създадохме групи за реагиране, тъй като не във всички участъци може да се поеме обилното количество вода.

Заради необозначен изкоп в наводнена улица, пропадна кола. „Прибирайки се за вкъщи, насреща ми се появи кола. Даде ми път, за да мина първо аз. На 2 м разстояние пропаднах в трапа с колата. Не го видях, защото асфалта беше залят с вода, трапът също е бил пълен и не беше обозначен. Сега са го обозначили”, разказа шофьорът, който е пропаднал в необозначената дупка.

Тези групи обикалят и почистват затлачените райони, за да може водата да се оттече”, заяви за „Здравей, България” Георги Игнатов - началник отдел „Екология” в Община Русе. „Сигнали за затруднения при градския транспорт при мен не са постъпвали. Възможно е да е имало такива”, каза още той.

Източник: nova.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев