Котел се възстановява от наводнението, фестивал ще има

Наводнение
27.06.2019 / 14:49

С багери, осигурени от Общината, са разчистени струпаните до мостовете и по улиците наноси, отпадъци и клони, вследствие на обилния валеж, при който се повиши нивото в реките, преминаващи през Котел. След създалата се ситуация кметът Коста Каранашев обяви снощи бедствено положение на територията на града. В ефира на Дарик Югоизток той поясни, че са наводнени къщи в ниската част на населеното място, нарушени са улични настилки и водопроводи.

В отстраняване последиците от наводнението са взели участие два екипа от РСПБЗН-Котел и един екип от РСПБЗН-Сливен.

При извършена проверка на подадените 5 сигнала за хора нуждаещи се от евакуация са установени 2 действителни, при които са евакуирани 2 жени от наводнени къщи. Отводнени са 58 жилищни сгради, котелно помещение на Районен съд Котел, Пантеона на Георги Раковски, Исторически музей, цех за пластмаси, бензиностанция, ресторант "Диавена". Един от екипите е оказал съдействие при разчистването на улиците.

Кметът успокои гостите и жителите на града, че фестивал „Етноси, багри и котленски килими“ ще има. Бедственото положение ще бъде овладяно и проявата ще се проведе по програма от 28-ми до 30-ти юни. Официалното му откриване ще бъде утре вечер от 19:00 ч.

Източник: Радио Дарик
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев