ТОЛ-системата в България е готова на 70%

ТОЛ-система
29.06.2019 / 20:28

Електронната система за пътно таксуване в България е почти готова на 70%, съобщи австрийската компания, която отговаря за изграждането му.

Тя е готова да започне работа за технически тестове от 16 август, съобщиха от Агенцията за пътна инфраструктура на България на 25 юни. Тестовете на системата ще се провеждат в реално време с данни от бордовото оборудване и маршрутни карти, за да се получи представа за разходите на пътните превозвачи, съобщава БНТ.

На този етап системата ще обхваща не повече от 6 000 км пътна мрежа и ще се прилага за превозни средства с тегло над 3,5 тона.

С тази система промените са, че тежките камиони ще плащат за един километър. Все още предстои да бъдат определени тарифите.

Плащанията ще се правят на километър по три начина - чрез сателитно-базиран бордово устройство, карта на маршрута, която може да бъде извикана през терминалите, където електронните винетки вече се продават, или чрез устройство за проследяване.

Близо 300 рамки, оборудвани с камери, сензори и скенери, разположени в пътната мрежа, ще следят точността на водачите. Ще има 50 коли за контрол върху пътните такси и още 50 за задържане на нарушителите, съобщава Bulgaria ON AIR TV.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев