ООН: Поне едно дете мигрант умира или изчезва всеки ден

Мигранти
29.06.2019 / 21:02

Поне едно дете мигрант умира или изчезва всеки ден през периода 2014-2018 г., според доклад, публикуван от ООН на тема „Фатални пътувания“. Той бе публикуван от Глобалния център за анализ на данни за миграцията на МОМ (GMDAC) на Международната организация на ООН за миграцията и Детския фонд на ООН, УНИЦЕФ. Освен това, изследователите предупредиха, че много трагични случаи на деца на мигранти не са докладвани или идентифицирани.

За посочения период са идентифицирани 1600 случая на изчезнали или липсващи деца-мигранти.

"Трагично е, че през последните дни ни напомниха, че децата са сред най-уязвимите групи мигранти", заяви Франк Лацко, директор на GMDAC на МОМ.

За същия период са идентифицирани общо 32 000 смъртни случая на мигранти в световен мащаб. Според доклада, смъртните случаи за същия период трябва да се увеличат поне с още 1907 г. поради миграционната вълна в Мексико до Съединените щати.

Най-фаталния миграционен път в света е Средиземноморието, където между 2014 и 2018 г. са загинали над 17 900 души. Той е и най-смъртоносното място за деца, като са регистрирани 678 смъртни случая. Около 337 деца са загинали, докато мигрират в Африка, въпреки че цифрите в този регион са още по-трудни за намиране. Най-голям брой смъртни случаи, 144, са настъпили в Северна Африка, вероятно по пътя им към Европа, съобщи DW.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев