Тол таксите се отлагат за март догодина

Път
01.07.2019 / 17:09

Въвеждането на тол системата се отлага за 1 март 2020 г. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, цитиран от "Фокус".

Народният представител уточни, че днес е внесен законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, който касае тол-системата.

Събирането на пътни такси от автобусите и камионите над 3,5 тона трябваше да стартира от 16 август.

Депутатът Ненков обаче обясни, че се били появили притеснения от страна на превозвачите относно тарифирането. Затова на 16 август щяла да стартира само на техническата част на системата, а не по-късно от 1 март 2020 г. да започне реалното събиране на таксите.

"Това го правим в унисон с проведените срещи с превозвачите, за да се намери необходимият консенсус за тарифирането, както и за обхвата на пътищата", обясни Ненков.

Той подчерта, че става дума за краен срок и че ако по-бързо бъде намерен компромис, то толът можел да стартира и от по-ранна дата.

Според него у превозвачите се появили притеснения, че тарифирането от тол системата би се отразило на стоки от първа необходимост и някои от тях биха поскъпнали.

"Поради тази причина през следващите няколко месеца всичко това ще бъде изчистено и се надявам да се намери необходимият баланс и доверие между двете страни – държавата и АПИ, от една страна, и превозвачите, от друга", обясни Ненков.

Източник: OFFNEWS
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев