Премиерът Борисов от Брюксел: Надяваме се днес да има някакво решение

Бойко Борисов
02.07.2019 / 16:43

"Вече достатъчно ни се подиграват, така че да се надяваме днес да има някакво решение". Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

"Демонстрираме висша степен на прозрачност. Често обичат да критикуват страните от Източна Европа, тук го виждаме в пълен обем", допълни Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

До тук всички сме чули за кое няма начин, вече втори-трети ден. Ние до този момент знаем срещу кои сме против. Да се надяваме днес да намерим около кой да се обединим, добави Борисов.

Попитан дали ЕНП държи на председателското място на ЕК, Борисов потвърди и се аргументира, че то се полага на партията-победител.

В същото време сами не можем да вземем нито един пост, без да се намери вариант, затова има десетки варианти", каза още българският премиер.

Европейският съвет продължава трети ден усилията си да излъчи следващ председател на Европейската комисия. Очаква се държавните и правителствените рък...

"Предложих Пленкович за председател на ЕК. Сега всеки предлага и казах – ето още варианти", отговори премиерът Борисов на въпрос относно разговорите в рамките на ЕНП.

Помолен да коментира поведението на европейските депутати, които днес по време на европейския химн отказаха да станат, а други обърнаха гръб, премиерът Борисов подчерта, че това си е тяхна работа.

"Защо отиваш там? Можеш да отидеш в Съветския съюз, в Китай, Индия и там да станеш депутат като ти харесва повече. Отиваш и обръщаш гръб – не го разбирам. По-добро място от Европа няма!", добави Бойко Борисов.

Източник: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев