Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си

Георги Михайлов
03.07.2019 / 13:43

Депутатът от БСП проф. Георги Михайлов ще се откаже от имунитета си. Това потвърди той пред журналисти в Народното събрание, предаде Агенция "Фокус".

Днес е постъпило искане на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне имунитета на народния представител. Това обяви в началото на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева.

На 1 юли главният прокурор сезира повторно 44-то Народно събрание с искане за даване на разрешение за започване на наказателно преследване на народния представител Георги Михайлов за извършено от него данъчно престъпление.

"Не считам, че съм нарушил законите на Република България, в хода на следствените действия ще бъде установена истината", заяви Михайлов.

"Днес получих документите от деловодството. Моите адвокати ще направят проверка на тези документи. Аз съм готов да дам своя имунитет в рамките на срока, който се предвижда от Народното събрание. Всички свои сили съм дал за укрепването и за работата на заведението, което съм ръководил като изпълнителен директор. Не смятам, че ще се изясни нещо, което е извън това, което смятам аз", допълни проф. Михайлов.

Попитан как си обяснява, че за втори път му се иска имунитета, той отговори:

"Право на прокуратурата е да прави проверка и по сигнали, и по самосезиране. Мое право е да защитавам своята теза и правота като гражданин".

Във връзка с обвинението за данъчно престъпление, проф. Миахайлов обясни, че плаща данъци от много години, тъй като притежава значителни количества имоти.

"Имал съм значителни доходи през годините. Всички мои имотни декларации отразяват данъците, които съм плащал. Аз не плащам данъци от една година, от две години или от три, плащам данъци от много години. От 7 години съм регистриран по ДДС", коментира Георги Михайлов.

"Истината е, че нищо не е извършено незаконно".

Източник: vesti.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев