Куба разглежда използването на криптовалурата като част от мерките за справяне с икономическата криза

Куба
03.07.2019 / 14:41

Куба обяви, че обмисля използването на криптовалута, за да подсили финансите си.

Според доклад на SBS-AAP, комунистическото правителство на страната обяви на държавната телевизия, че потенциално ще използва крипто, като част от пакет, чиято цел е да повиши доходите за една четвърт от кубинците и да подпомогне пазарните реформи.

Този ход вероятно е повлиян от съюзника на нацията, Венецуела, която стартира собствената си „петролна“ криптовалута в началото на миналата година. Не е ясно от доклада, ако Куба може да пусне своя собствен знак или да използва съществуващи алтернативи, съобщава Coin Desk.

Неефективната държавна икономика на Куба е изправена пред криза, дължаща се на рязък спад в помощта на Венецуела, по-нисък износ и затягане на търговското ембарго на САЩ през текущото десетилетие при сегашния президент Доналд Тръмп.

Новите мерки бяха обявени от президента Мигел Диас-Канел и неговото правителство по държавната телевизия. Очаква се те да увеличат доходите за около една четвърт от населението на страната и да задълбочат пазарните реформи в една от последните икономики от съветския стил, които бяха пуснати от предишния президент на островната държава Раул Кастро.

“Планираме да проучим потенциалното приложение на криптовалута. Всъщност, отидохме по-далеч и решихме да проучим потенциалното използване на криптовалута в националните и международните търговски отношения.

Източник"
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев