Хотелите във Варна са препълнени и сезонът е успешен, твърдят от бранша

Плаж, море
04.07.2019 / 15:24

Засега летният туристически сезон е успешен и хотелите във Варна са препълнени. Това заяви в интервю за Дарик председателят на местната асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев, според когото не бива да се правят генерални заключения от една снимка с празни шезлонги на плажа.

„Малко на плюс, малко на минус, но горе-долу държим нивата от миналата година, която беше изключително успешна. Да не се лъжем, тази свръхуспешна година се дължеше на геополитическата ситуация в съседните страни”, коментира Косев. Той добави, че целта пред бранша е да не допусне значителен спад.

„Опитваме се да задържим нивата от миналата година. За ръстове трудно може да се говори. Ако има спад, надяваме се той да е в рамките от 3 до 5 %”.

По думите на Косев на някои пазари като румънския има значителен ръст за месеците май и юни.

„Всичко зависи от мениджмънта на отделните хотели и на кои пазари работят. Ако един хотел работи само на немския пазар, на който има отлив, това би било проблем за него и трябва да се преориентира”.

Освен повишаване на заплатите много от хотелиерите „ухажват” служителите си чрез социални пакети и тиймбилдиги.

„Отношението на работодателя към персонала вече е много различно в сравнение с предишни години”.

Собствениците на апартаменти за нощувки правят голям дъмпинг на цените и повечето от тях са в сивата икономика, каза още Павлин Косев.

Източник: Радио Дарик
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев