Боинг дава обезщетение на роднините на жертвите от двете катастрофи със самолети "737 МАКС"

Самолети "737 МАКС"
04.07.2019 / 16:43

"Боинг" заяви, че ще предостави "първоначална инвестиция" от 100 млн. долара през следващите няколко години, за да помогне на семействата и общностите, засегнати от двете катастрофи на самолети "737 Макс", които убиха 346 души, предаде БНР.

Парите ще бъдат използвани за подпомагане на образованието, включително обучение в колежа или други разходи за образование на деца на жертви, и "трудности или разходи за престой на засегнатите семейства", се казва в изявлението на Боинг.

Компанията, базирана в Чикаго, заяви, че част от парите ще отидат за покриване на разходите за живот и трудностите, понесени от семействата на загиналите в самолетни катастрофи пътници.

MarketWatch отбеляза, че Boeing е изправен пред десетки съдебни дела за двата смъртни случая.

Припомняме, че „737 МАКС“ е основан през март след две катастрофи за пет месеца, в които са загинали 346 души. Boeing е завършил софтуерните си подобрения на самолети, които FAA трябва да одобри.

Робърт Клифорд, адвокат от Чикаго, който подава жалба от името на 23 жертви във втората катастрофа, нарече новата оферта на Boeing "изключително необичайна".

- Всичко, което наистина можеш да кажеш за това е, дяволът е в подробностите - каза Клифърд в интервю. - Кажи ми как работи. Кажете какви ще бъдат подробностите за процеса на предявяване на иск. Кой е вселената на бенефициентите? ”, Съобщава Bloomberg.

Според Ройтерс, Антон Сахади, представител на роднините на жертвите на катастрофата Lion Air, каза, че семействата оценяват фонда от 100 млн. Долара, но това не означава, че ще спрат съдебни дела.

"Ще продължим да се борим за правата си в съдилищата", каза той. "Боинг прави това, за да изгради образа си."

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев