Томислав Дончев няма да оглавява предизборния щаб на ГЕРБ

Томислав Дончев и Бойко Борисов
05.07.2019 / 14:39

Томислав Дончев няма да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, потвърди самият той пред медиите в кулоарите на парламента по повод предстоящия конгрес на партията в неделя. По думите му няма как това да се случи.

"Несъвместимо е с функциите, които изпълнявам в Министерски съвет. За местните избори още е рано да говорим", каза Дончев. На форума щаб. очаква лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да направи промени в ръководството след оставката на Цветан Цветанов като зам.-председател на партията и като шеф на предизборния щаб.

Самият Борисов още преди седмици подчерта, че занапред ще държи да раздели чисто административните постове в управлението на държавата от партийните, за да е по-ефективна работата.

"Организацията в ГЕРБ е на ниво. Липсата е емоционална категория и всеки трябва да отговаря за себе си", коментира Дончев отсъствието на Цветанов. Дончев анонсира, че в неделя ще бъдат направени промени в партийния устав, с които заместник-председателите на ГЕРБ ще бъдат намалени на на двама, както и анонсираното преди няколко седмици създаване на Комисия по етика. "Тя ще следи не само за вътрешнопартийната дисциплина, но и всеки член, особено тези на ръководна позиция, да имат поведение в рамките на обществените очаквания“, подчерта Томислав Дончев.

Помолен да коментира позицията на БСП, които се разграничиха от изказването на президента на ПЕС Сергей Станишев по отношение на премиера, Дончев отговори: „Сигурно е някаква следизборна абстиненция. В крайна сметка кой е провален и кой е успешен, решават хората на избори, както направиха и на последните избори“, цитира го БГНЕС.

Причината Томислав Дончев да бъде днес в парламента бе участието му в парламентарния контрол, в рамките на който той отговори на депутатски въпрос относно машинното гласуване на европейските избори. Дончев увери, че ЦИК получава цялото необходимо съдействие от органите на изпълнителната власт, но отбеляза, че машините се наемат непосредствено преди изборите, което води до изключително ограничено време, в което те трябва да бъдат проверени.

„България трябва да реши в крайна сметка какво иска. Когато сме сигурни, финалното решение е да бъдем единствената европейска държава, която ще гласува само на машини, трябва да ги купим. Даже по-добре да ги произведем“, отбеляза Дончев.

Източник: novinite.bg
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев