В галерия „Димитър Добрович“ е подредена юбилейна изложба на художника Василен Васевски

Представяне на изложбата
05.07.2019 / 20:40

Тази вечер в галерия „Димитър Добрович“ бе открита юбилейна изложба на художника Василен Васевски под надслов „(Не)възможното завръщане II“. На събитието присъстваха много гости, сред които бе и кметът на Сливен Стефан Радев.

Василен Васевски е роден през 1969 г. в гр. Сливен. Занимава се с изкуствo повече от 20 години, от които 15 г. живеe и работи в Чикаго, САЩ, където e доцент по рисуване в Илинойския институт по изкуство. През 1997 г. завършва “Живопис” в Националната художествена академия в София, а през 2003 г. "Комерсиални изкуства" в Индиана-Пардю Юнивърсити, Форт Уейн, САЩ.

Участвал е в множество изложби в различни галерии и музеи в САЩ (Чикаго, Ню Йорк, Индианаполис, Хюстън, Форт Уейн, Ню Орлеанс) и Европа (България, Щвеция, Хърватия, Германия, Швейцария). Носител е на няколко награди, между които наградата на Съвета за изкуство на щата Илинойс (2007 г. и 2009 г.) и наградата на Гилдията на художниците на Скоки, САЩ (2013 г.).

В настоящата си изложба, Васевски представя 45 картини – живопис, рисунки с туш и четка. Жанрово са показани портрети, пейзажи и фигурални композиции.

Още снимки от новината

Василен Васевски
Присъстващите
Картини от изложбата
Картини от изложбата
...
...

 

Текст, снимки и видео клипове: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев