ГЕРБ гласува промени в устава на партията

...
07.07.2019 / 10:14

Националното събрание на ГЕРБ, което ще се проведе по-късно днес, ще гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия.

На форума в НДК ще присъстват 1200 делегати от цялата страна.

Лидерът Бойко Борисов се очаква да остане с двама заместници, вместо с трима, както предвижда сегашният устав, а на Изпълнителната комисия да бъдат дадени повече оперативни правомощия.

Промените се налагат, тъй като след изборите за Европейски парламент Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни партийни позици.

Така на практика заместниците на Борисов във формацията в момента са Димитър Николов и Йорданка Фандъкова.

От Изпълнителната комисия наред с Цветанов ще бъде освободена Румяна Бъчварова, която вече е посланик на България в Израел.

Очаква се на националното събрание да бъде увеличен и членския внос в партията. Това се е обсъждало, след като депутатите приеха предложението на ГЕРБ за орязване на субсидиите от държавния бюджет от 11 на 1 лев за глас.

В момента членовете на партията плащат по 2 лв. годишен внос.

Днес се очаква да бъде утвърдена и комисия по етика, към която ще могат да се подават сигнали за нарушения срещу партийци на висши длъжности. Томислав Дончев обясни, че комисията ще следи и за вътрешнопартийната дисциплина.

Източник: Монитор
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев