Президентът връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи

...
08.07.2019 / 18:40

Българинът може да постига успехи на световно ниво и то в различни области, заяви президентът Румен Радев, който връчи висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи.

Изявеният спортен деятел Христо Меранзов беше удостоен с орден „Стара планина“ първа степен за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта.

Журналистът и мореплавател Дончо Папазов бе награден с орден „Стара планина“ първа степен за принос в областта на спорта, науката и журналистиката.

Проф. д-р Цекомир Воденичаров беше отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за заслугите му за развитието на медицинската наука и за утвърждаването на факултетите по обществено здраве в системата на висшето образование.

Държавният глава връчи орден „За военна заслуга“ първа степен на о. р. генерал-майор Александър Александров. Легендарният ни космонавт беше отличен за развитието и укрепването на въоръжените сили и за приноса му за националната сигурност на страната.

„Макар тяхната професионална дейност да се развива в различна среда, те доказаха по безспорен начин, че българинът може да постига успехи на световно ниво и то в различни области, предизвикващи човешките възможности на върховен предел“, заяви на церемонията по връчването на отличията държавният глава.

От името на наградените Христо Меранзов благодари за признанието. „Ние четиримата, макар и в различни области, сме работили в една обща посока - човека и неговото физическо и интелектуално развитие“, каза Меранзов.

Като очерта различните реформи и промени в областта на спорта, Меранзов помоли президента да се направи необходимото спортът да се върне на децата и младежта.

Още снимки от новината

...
...
...
...

 

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев