По-малко футболни хулигани има по стадионите, показват резултати от анализ на МВР

Димки на стадиона
09.07.2019 / 16:19

През първото полугодие на 2019 г. 88 са били задържаните след спортни срещи запалянковци. За сравнение за същия период на миналата година задържаните са били 96. Това сочат обобщените данни на Националния център по сигурността на спортни мероприятия при Главната дирекция "Национална полиция" за първите шест месеца на годината, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според информацията почти двойно са намалели случаите на използване на пиротехника по време на спортни събития. За първото полугодие на 2018 г. те са 459, а за първите шест месеца на тази година са регистрирани 283 случая.

Анализът на МВР показва, че намалението до голяма степен се дължи и на промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, влезли в сила от есента на 2018 г. С тях се въведоха нови мерки, с които се даде възможност за повишаване на ефективността на полицейската дейност.

Друг фактор, който е повлиял, е административнонаказателната дейност през първите шест месеца на тази година. Наказани са били 48 лица, наложени са 45 принудителни административни мерки, пет административнонаказателни мерки, 39 глоби и в два случая е наложено наказание "безвъзмезден труд в полза на обществото".

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев