Над 100 000 лв. за неизвършени дейности са платени на фирма за ремонт на мемориалния комплекс "Христо Ботев" в Калофер

Документи
10.07.2019 / 15:26

Над 100 000 лева са платени в повече на строителната фирма, извършила ремонта на мемориалния комплекс "Христо Ботев" в Калофер.

Това е установила Агенцията за държавна финансова инспекция след сигнал за нарушения по изпълнението на реконструкцията, 3 години след която паметникът продължава да се руши.

От държавата тогава бяха отпуснати 300 хил. лв. за укрепване на монумента на великия революционер. Както Дарик ви съобщи и преди месец, хората в Калофер настояват за нов, качествен ремонт.

Според доклада на държавната агенция, строителната фирма е получила от Община Карлово над 100 000 лева за несвършена работа. Калоферци искат виновните за некачествения ремонт да бъдат наказани.

Бившият кмет на Калофер Румен Стоянов каза, че е сезирал институциите, защото според него нарушенията са големи и са нанесени финансови вреди на държавния бюджет.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов заяви, че ако окночателният доклад установи плащане на неизвършени дейности, върнатите пари ще бъдат преведени по сметките на кметството в Калофер.

10-годишна е гаранцията за извършения ремонт. Всяка нередност до 2027-ма г. трябва да бъде отстранявана за сметка на строителната фирма.

Източник: Дарик
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев