Слънчев бряг - най-евтината дестинация за британците, търсещи алкохолен туризъм

Наздравица
14.07.2019 / 10:27

Дестинацията, която трябва да бъде избрана от британските летовници, търсещи алкохолен туризъм това лято, е българският курорт Слънчев бряг, пише "The Sun", цитиран от "Дневник". Пиенето в България е по-евтино, пише авторът на статията Qin Xie и съветва читателите да избягват Франция, където бирата е повече от три пъти по-скъпа от тази в България.

Отбелязва се, че в Слънчев бряг не само са едни от най-ниските цени на бира и вино сред европейските морски курорти, но тази година тя е с близо 14% по-евтина от миналото лято.

За сравнение, бирата в Слънчев бряг е с 342% по-евтина, отколкото в Ница. Виното е с около 238% по-евтино. Така че не е изненадващо, че Слънчев бряг се превърна в новия Магалуф, популярен курорт на испанския остров Майорка, за любящата британска партия, пише Зин.

Тя отбелязва също, че българският курорт е печеливш за семейни почивки, тъй като предлага някои от най-ниските цени за хранене.

Според публикуваната на сайта статистика, семейното хранене в България, включително кафе, кокс, бира и вино, е 32,12 паунда и е най-евтиното в Европа. Най-близката до България е Турция, където този пакет струва над 50 паунда. В другата крайност е Италия, където туристите ще трябва да платят 129,65 паунда за едни и същи неща.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев