Приоритетите на финландското председателство на Съвета бяха обсъдени на пленарно заседание

Премиерът Анти Рине представи днес приоритетите на финландското председателство на Съвета в пленарната зала
17.07.2019 / 13:35

Членовете на ЕП обсъдиха приоритетите на предстоящото финландско председателство с министър-председателя Антти Ринне и заместник-председателя на Комисията Юрки Катаинен.

В изказването си премиерът Анти Рине подчерта, че лидерството на климата, общите ценности и върховенството на закона, конкурентоспособността и социалното приобщаване и всеобхватната сигурност ще бъдат във фокуса на финландското председателство на Съвета на ЕС през следващите шест месеца.

Той подчерта, че лозунгът „Устойчива Европа - устойчиво бъдеще“ обхваща целта на председателството да допринесе за „социално, икономически и екологично устойчиво бъдеще“ за ЕС.

Заместник-председателят на Комисията Юрки Катинен заяви, че Комисията е в пълно съгласие с приоритетите на финландското председателство. Katainen изрично спомена амбициозните цели в областта на климата и добави: „Когато става въпрос за околната среда, вие водите с пример“.

Членовете на ЕП също приветстваха приоритетите на финландското председателство, по-специално намерението им да засилят позицията на ЕС като световен лидер в действията в областта на климата и амбицията за укрепване на върховенството на закона. Те също така призоваха председателството да даде приоритет на намирането на балансирано решение относно дългосрочния бюджет на ЕС. Въпросите, свързани с миграцията, общата селскостопанска политика и прозрачността, също бяха споменати като теми, в които е необходима съвместна работа.

Източник: https://www.europarl.europa.eu
 
 

Copyright © 2008-2020 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев